Cranio sacraal Therapie

 • Cranio sacraal therapie is in eerste instantie een behandeling waarbij je als cliënt op de behandeltafel gaat liggen. De sessies gebeuren heel vaak in stilte, zonder dat er veel hoeft gepraat te worden. Vanuit die stilte kan als cliënt een diepe innerlijke rust ervaren en toegang krijgen tot je onderbewuste.
  Beeld je in dat je in een situatie komt waarin je hoofd het even allemaal durft los te laten en het allemaal niet meer bedenkt, maar dat je volledig naar je voelen kan gaan. Vanuit dit voelen ben ik als cranio sacraal therapeute opgeleid om cliënten op de behandeltafel te coachen en te laten kijken naar dit gevoel en wat dit juist voor hun wil zeggen.

  Een bron aan informatie wordt opengelegd voor jou als cliënt. Als therapeute ga ik mee op weg en reik handvaten aan. Zo kan ik samen met jou kijken hoe bepaalde zaken in de toekomst anders kunnen, zonder jezelf steeds te moeten verliezen in situaties die voor jouw niet meer kloppen met wat je diep vanbinnen voelt.

  Op die manier heb ik de ervaring dat cliënten zich na een cranio sessie vrijer, vrolijker en krachtiger voelen. De kracht om voor zichzelf op te komen op een rustige manier, om niet langer mee te gaan in situaties waar ze vervreemden van zichzelf en uiteindelijk de energie en de moed niet meer vinden om zich te engageren.

   Cranio behandelingen stimuleren het zelfhelend vermogen van lichaam en geest. Daardoor krijgen trauma’s – emotioneel of fysiek – de kans om op te lossen of beter begrepen en hanteerbaar te zijn. Ook wanneer er niet meteen fysieke of emotionele klachten zijn, kan cranio heilzaam werken. Het biedt sowieso een diepe innerlijke rust waardoor het lichaam de alledaagse beslommeringen beter kan hanteren.

   Cranio sacraal therapie is een methode binnen de osteopathie die gericht is op het opheffen van blokkades binnen het cranio sacrale systeem zodat hersenvliezen en schedelbotjes hun natuurlijke bewegingsvrijheid hernemen en het ritme hersteld wordt. Als cranio sacraal therapeute zijn we opgeleid om op om het even welk deel van het cranio sacrale systeem ritme te kunnen voelen met onze handen. Blokkades kunnen op deze manier opgemerkt worden en in balans gebracht worden of op zijn minst belicht worden met de nodige erkenning van wat er is en/of leeft.

 •  Cranio sacraal therapie heeft zijn nut reeds meermaals bewezen bij:
  1. Als ontspanning
  2. Chronisch vermoeidheidssyndroom
  3. Fibromyalgie
  4. Bijnieruitputting
  5. Energieverlies
  6. Reflux
  7. Migraine
  8. Psychosomatische klachten – ‘vage’ stressklachten
  9. Nek- en schouderklachten
  10. Whiplash
  11. Fysieke & emotionele trauma’s
  12. Burn-out & overspannenheid
  13. Spier- en gewrichtsklachten
  14. Angstaanvallen
  15. Stress
  16. Dermatologische klachten: psoriasis en eczeem
  17. Hormonale klachten
  18. Concentratiestoornissen
  19. Leerproblematieken
  20. Hyperventilatie
  21. Piekeren
  22. Vastlopen op terugkerende patronen
  23. Post Traumatisch Stress Syndroom
  24. KISS-syndroom
  25. Spijsverteringsstoornissen
  26. Nabehandeling bij orthodontie, na stomatologische ingreep, andere kaak- en mondproblematieken,…
  27. Vochthuishouding
  28. Immuniteit en auto-immuun ziektes
  29. Aangezichtspijn
  30. Post-traumatische ervaringen
  31. Zoektocht naar je eigen weg in het leven, zowel privé als professioneel
  32. Huilbaby’s
  33. Bekkeninstabiliteit
  34. Rugklachten
  35. Slaapstoornissen
  36. Assertiviteitstraining
  37. Onzekerheid en te weinig zelfvertrouwen
  38. Conflicthantering
  39. Hoe omgaan met veranderingen?
  40. …

De informatie op deze site is niet bedoeld of wordt niet gesuggereerd als vervanging van professioneel medisch advies. Vraag altijd advies aan je arts of een andere gekwalificeerde gezondheidsdeskundige als je vragen hebt over bepaalde medische kwesties. Niets wat op deze site staat is bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling.