Licht- en kleuradvies

Licht- en kleuradvies

 • Bioptron® Lichttherapie heeft een breed toepassingsveld en is geschikt voor iedereen. Deze behandeling is pijnloos en heeft geen gekende negatieve bijwerkingen. Na een paar sessies mag je reeds resultaat verwachten. Deze therapie is complementair en mag geen vervanging zijn van de klassieke geneeskunde.

  Bioptron® lichttherapie werkt met gepolariseerd licht dat een effectieve dieptewerking heeft op celniveau. Je kan het vergelijken met het licht van de op- en ondergaande zon, waar er geen risico is voor UV-straling.

  Wat doen deze lampen? En waarom werken met verschillende kleuren bij een lichtsessie?

  Het Bioptron® licht bestaat, net zoals gewoon licht uit elektromagnetische golven. In tegenstelling tot gewoon licht is het Bioptron® licht gepolariseerd. Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de Bioptron® Lichttherapie.

  Het therapeutisch lichtspectrum dat een Bioptron®-apparaat uitstraalt, is vrij van schadelijke UV-stralen (het licht brengt dus geen schade toe aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid). Het Bioptron®-lichtspectrum bevat het volledige zichtbare deel van het lichtspectrum (violet, blauw, groen, geel, oranje en rood) en slechts een fractie van het infrarood spectrum (480-3400 nm). Een geïntegreerde koeling in het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid bij dezelfde behandelingsafstand (10cm) constant 37° Celsius blijft. Zo is er geen enkel gevaar voor oververhitting van de huid.

  Werking Bioptron® Lichttherapie

  De werking van de Bioptron® lichttherapie is gebaseerd op een wisselwerking van meerdere mechanismen in ons lichaam die eveneens ook een logische opbouw hebben in de behandeling zelf.

  Dit continue proces wordt aan de hand van lichttherapie ondersteund als een soort katalysator waar het lichaam het even wat lastiger heeft. De bedoeling is om het zelfhelend vermogen van het lichaam wat extra kracht bij te zetten, zodat deze zijn natuurlijke flow opnieuw ‘ten volle’ kan opnemen.

  Dit resulteert in toepassingen als:

   1. Verbeterde en versnelde wondheling: waardoor de vorming van littekens wordt onderdrukt. Het Bioptron® licht gaat beschadigde cellen herstellen zodat deze opnieuw zuurstof kunnen opnemen uit de bloedbaan. De opgenomen zuurstof kan dan verwerkt worden tot energie. Deze energie is belangrijk om nieuwe cellen te kunnen aanmaken waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.
   2. Ontstekingsremmend: Het Bioptron® licht zorgt voor de aanmaak van natuurlijke eiwitten of interferonen die een belangrijke rol spelen bij de werking van het immuunsysteem, denk maar aan acute en chronische infecties. Deze stoffen zorgen voor het herstel van weefsels en vernietiging van stoffen die schade berokkenen aan onze weefsels.
   3. Stimulatie van ons lymfesysteem: Het Bioptron® licht zorgt dat onderhuidse vochtopstapelingen of oedemen en afvalstoffen sneller uitgescheiden worden.
   4. Verbeterde doorbloeding: Het Bioptron® licht staat in voor de verwijding en versnelde vorming van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof en andere bouwstoffen in het lichaam worden opgenomen en naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.
   5. Pijnstillende en spierontspannende werking: Het Bioptron® licht vermindert de prikkeling van de zenuwbanen, spieren en gewrichten. De pijn wordt verlicht doordat afvalstoffen en een mogelijke verzuring in het lichaam worden opgeruimd.
   6. Stimulatie van ons immuunsysteem: Bioptron® licht versterkt lokaal de organen die belicht worden zodat dit de weerstand van ons lichaam vergroot.
  • Lichttherapie versus Cranio – verschillend effect op celniveau 

  Lichttherapie zorgt voor een fysiek herstel op celniveau. Waar cranio werkt op een emotioneel herstel op celniveau. De combi van beiden kan wel eens net die extra boost geven die je lichaam nodig heeft om niet langer is die vicieuze cirkel te blijven hangen van fysieke en emotionele klachten.

 • Cosmetisch toepassingen Medische toepassingen
  acné, herpes, zonneallergie en zonnebrand vermoeidheid
  activering van het cel metabolisme spierkrampen en -spanningen
  algemene huidproblemen Spanningshoofdpijn
  bescherming tegen vrije radicalen verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking (sinusitis)
  hydratatie Allergische huidreacties
  kalmeert de geïrriteerde huid, bijv. bij eczeem, erytheem, acné of psoriasis Allergische reacties
  normalisatie van de talgproductie in de huid reumatische klachten
  Ondersteunt de aanmaak van collageenvezels haaruitval
  reactivering van de natuurlijke huidbescherming verzwakt immuunsysteem, bijv. herpes (koortslip, koortsblaas, gordelroos of zona)
  relaxatie/normalisatie/stabilisatie van de geïrriteerde huid Littekens
  Revitaliseren van de vermoeide huid Verminderde klieractiviteit
  sluit de huidporiën en zorgt ervoor dat de huid geen vocht verliest Depressies
  stimulatie van het huidmetabolisme huidproblemen (eczeem, psoriasis, acné,…)
  verbetering van de doorbloeding van de huid inflammaties, irritaties
  verbetering van de huidsterkte, speciaal voor cellulitis, rimpels, striemen en droge huid insectenbeten
  vermindering van cellulitis migraine
  vermindert roodheid van de huid Niet-specifieke pijn
  versterking van het afweersysteem van de huid slaapstoornissen
  versterkt het bindweefsel (huid wordt soepeler en gladder), ideaal voor littekenweefselbehandeling spanningshoofdpijn
    spier- en gewrichtsontstekingen
    stoornissen in de bloedcirculatie
    stress
    winterdepressie
    wonden
    ontstekingsremmend
    zwak zenuwstelsel, pijn, bloedcirculatiestoornissen (Ziekte van Raynaud, winterhanden/-tenen)
    maag- en darmproblemen
    wonden (ook voor diabetici)
    oedeem
    droge huid
    aanmaak nieuwe bloedvaten

  Gezien mijn opleiding therapeutisch is van aard beperk ik mij tot het medische toepassingsgebied van Bioptron® licht. Voor de cosmetische toepassing verwijs ik u graag door naar een collega.

  Toepassingsgebieden volgens ziektebeelden:

  1. Depressies
  2. Fibromyalgie
  3. Chronisch vermoeidheid syndroom
  4. Auto-immuunziekten
  5. Psychosomatische klachten
  6. Stress, burn-out en bore-out
  7. Huidproblemen
  8. Spijsverteringsproblemen (maag –en darmproblematieken)
  9. Huilbaby’s